Blog
Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları

2002 yılında saç hastalıkları ve saç ekimi cerrahisi alanında göreve başlayan Dr. Muhammet ÖZGEHAN, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri ve Hacettepe Teknokent Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2014 yılında Tripaesthetic şirketini kurmuş; 40 ülkeden 10.000’den fazla kişiye saç ekimi ameliyatı yapmıştır. Robotik ameliyatların ve cerrahinin geliştiği son dönemleri de göz önüne alarak Fransa’da Strazburg Üniversitesi robotik cerrahi eğitimi almıştır. Dr. Muhammet Özgehan’ın 17’yi aşkın uluslararası ve ulusal sertifikası bulunmaktadır.
Klinik ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Tripaesthetic hakkında sıklıkla sorulan soruları aşağıdaki gibidir.
- Ekimi kim yapıyor: Dr. Muhammet Özgehan
- Saç analizi ücretsiz mi: Evet
- İşlemin gerçekleştiği yer: Hastane
- Klinik güvenilir mi: Evet, 10.000’i aşkın vaka, 20 yıllık tecrübe ve 4 uluslararası ödül ile oldukça güvenilir bir kliniktir.
- Uygulanan Teknikler: Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic saç ekim kliniğinde Mikro FUE, FUT ve DHI saç ekimi yöntemleri ile saç ekimi gerçekleştiriyor.
- Saç Ekim Sonuçları Yoğunluğu: %85 ve üzeri
- En Çok Talep Edilen Ülkeler: Tüm dünyadan 40’ı aşkın ülke
- Genel Memnuniyet: %95 ve üzeri, başarılı
- Greft Sayısı ve Yoğunluk: Maksimum greft sayısı ve yüksek yoğunluklu saç sonuçları
Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic Saç Ekim Merkezi Tavsiyeleri ve Şikayetleri
Aşağıda Dr. Muhammet Özgehan ile ilgili yorumları sizler için derledik. Muhammet Bey’in genel olarak olumlu yorumlar aldığını ve olumsuz bir yorum ile karşılaşmadığımızı belirtmek isteriz. Klinik ve doktor ile ilgili yorumların/şikayetlerin hepsine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Olumlu Yorum:


Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic Saç Ekim Merkezi Fiyatları
Saç ekimi maliyetleri bir hasta için oldukça önemlidir. Bunun için yapılacak en iyi şey pazar araştırması yapmak ve mevcut seçeneklerden en kaliteli hizmet kalitesine sahip paketi seçmek olacaktır. Fiyat ortalamadan çok daha düşük veya yüksekse, dikkatli bir şekilde ilerlemek sizin için faydalı olabilir. Her klinikte olduğu gibi saç problemlerinize göre ve ekim yapılacak greft sayısına göre seans süresi ve fiyatları değişmektedir. Saç analizinizden sonra size uygun ekim fiyatlarını öğrenmek için Tripaesthetic ile irtibata geçebilirsiniz. Tripaesthetic kliniğinde saç ekim fiyatları ise 7000 TL ile 15.000 TL arasındadır.
Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic Saç Ekim Merkezi Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları
Aşağıda Tripaesthetic’in son çalışmalarından örnekler görebilirsiniz.


Daha birçok örneği aşağıda verilen iletişim adreslerinden elde edebilirsiniz.
Dr. Muhammet Özgehan Tripaesthetic Saç Ekim Merkezi İletişim Bilgileri
Tripaesthetic Kliniği’ne info@muhammetozgehan.com adresine e-posta atarak, 0312 241 07 41 no’lu telefon numarasını arayarak ve 0532 722 02 33 numaralı Whatsapp hattından yazarak ulaşabilirsiniz.
Bu yazı bir yönlendirme ve öneri değildir. Araştırmalar bizzat saç ektirecek kişi tarafından yapılmalıdır ve en doğru bilgi işlemi uygulayacak doktor tarafından verilebilir.
Bir önceki yazımız olan Newage Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları başlıklı makalemizde Newage Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.
Blog
Egzama Saç Dökülmesi

Egzama saç dökülmesi kaşıntılara neden olabilecek döküntülere neden olmaktadır. Aşırı kaşıma, saç köklerine zarar vererek geçici bir şekilde saç dökülmesine neden olmaktadır. Ancak başka bir egzama türü olan Seboreik dertmatit, kafa derisinde pul pul ve yağlı bir cilt şekli oluşumu sağlayarak genellikle kepek ile sonuç vermektedir.
Atopik dermatite aşırı benzer bir şekilde, aşırı kaşıma yolu ile saç dökülmesi de ayrıca meydana gelmektedir. Tüm bunlarla birlikte, egzama saç dökülmesi ile ilgili semptomlardan birisi de vücudun kendi ürettiği ve daha sonrasında da Malassezia olarak da bilinen doğal bir mayanın aşırı üretimine sebep olabilecek bir yağ sebumumun aşırı düzeyde salgılanmasıdır.
Egzama durumu genelde saç dökülmesine neden olmayabilir. Bununla beraber, aşırı kaşıma da saç köklerine zarar verebilmektedir. Bu durumun sonucunda da saç dökülmeleri meydana gelir. Ek olarak, egzama ile ilişkili ekstra sebum, Malassezia aşırı büyümesini tetikleyebilmektedir. Bu, pek çok insanın cildinde doğal bir şekilde bulunan maya türü olarak bilinmektedir.
Kontrolden çıktığı zaman da kılların yakınlarda büyümesini zorlaştırır. Aynı zamanda da iltihapların oluşmasına neden olabilmektedir. Egzamaya yönelik saç dökülmesinin nasıl tedavi edileceği ve buna bağlı olarak saç dökülmesinin geri döndürülebilir olup olmadığı konusunda kişinin uzman bir doktora danışması gerekir.
Seboreik Dermatit Nasıl Tedavi Edilir?
Seboreik dermatit durumunu tedavi etmenin pek çok birbirinden farklı seçeneği vardır. Ancak, en işe yarayan tedavi seçeneğini bulmadan önce birkaçının denenmesi gerekebilir. Bazı kişiler, tedavilerin bir kombinasyonunun en iyi sonucunu verdiğini bulmaktadır. Uzman doktor muhtemelen reçetesiz satılan OTC ilaçların denenmesini önerecektir. Ancak bu OTC ilaçlar kişide herhangi bir olumlu sonuç yaratmaz ise, reçeteli bir şekilde satılan ilaçlara ihtiyaç duyulabilir.
Saç derisinde meydana gelen egzama için OTC tedavileri, kepek tedavisi adına tasarlanmış ilaçlı şampuanlardır. Aşağıdaki bileşenleri içeren birtakım ürünler kullanılabilir. Bunlar ise şu şekildedir:
- Çinko
- Salisilik asit
- Selenyum sülfür
- Ketokonazol
Yukarıda sayılan tüm bu bileşenleri içeren kepek önleyici şampuanlar satın alınabilir. Ancak yine de kişinin herhangi bir saç ürünü almadan önce bu konu hakkındaki uzman bir doktor ile görüşmesi ve uzman doktorun tavsiyesine göre bir ürün seçimi yapması önerilmektedir. Hafif derecede geçirilen egzama vakaları için sadece birkaç hafta ilaçlı şampuanlar kullanılması gerekebilmektedir. Eğer kişi açık renkli saçlara sahip ise renk bozulmasına neden olabilecek olan selenyum sülfürden de uzak durması gerekebilir.
Seboreik Dermatit Belirtileri
Seboreik dermatit belirtileri genelde cilt içerisinde görülen pullu lekeler ile kendisini göstermektedir. Yamaların alt kısmında bulunan deri kırmızıdır ve aynı zamanda da kepekle yaşanan dökülmeler pul şeklinde gözlemlenebilmektedir. Bazı insanlarda bu durum içerisinde şiddetli kaşınmalar da yaşanabilmektedir. Ancak pek çok durumda, durumun kötüye gittiği ve ardından da iyileşme dönemlerinin olduğu dönemler mevcuttur. Yüksek stres seviyeleri, hormonal değişkenlikler, ağır bir şekilde tüketilen alkol kullanımı ya da hava soğuk/kuru olduğu zamanlarda alevlenmeler sık sık gözlemlenebilmektedir.
Egzama hastalığının herhangi bir şekilde günümüzde tedavisi olmasa da reçetesiz ve aynı zamanda da reçeteli tedaviler mevcuttur. Uzman kişiler, durumu düzenli bir şekilde şampuan ve bakım kullanımı ile ilaçların tutarı bir şekilde kullanımı sonucunda egzamaya neden olabilecek tetikleyici faktörlerden kaçınmayı tavsiye etmektedir. Kişi için en uygun tedavi seçeneği sadece uzman bir doktor tarafından belirlenmelidir. Bu nedenle kişi/kişiler egzama nedeni ile saç dökülmesi yaşıyor ise mümkün olan en kısa sürede bir uzman hekimden randevu alması tavsiye edilmektedir.
Egzama Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saçtaki egzama neden olur? Gibi sorular bu durumu yaşamakta olan kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bunun pek çok cevabı bulunmaktadır. Öncelikle sağlıklı saçlar muhtemel sağlıklı saç derisi ile oluşmaktadır. Seboreik dermatit de dahil olmak kaydıyla kafa derisindeki her türlü oluşan egzama ile, iltihabın mevcut olduğu alan içerisinde saçın büyümesi zor olabilir. Bu bilgilere ek olarak, etkilenen alanları toplamak ve aynı zamanda da kaşımak daha çok iltihaplanmaya ve saç kırılmasına da neden olabilmektedir.
Kafa derisini sık sık kaşımakta kanamaya sebebiyet verebilir. Bu durumda da kişinin saç kökleri ciddi zarar görebilmektedir. Saç derisinde egzama ya da Seboreik dermatit mevcut ise, herhangi bir saç dökülmesi ya da kel yamalar muhtemelen geçici olacaktır. Aynı zamanda da durum düzeldikten sonra da yeni saçların oluşumları gözlemlenebilir. Bütün egzama türleri gibi, durumun nedeni kesin bir şekilde bilinmemekle birlikte nedeni de net bir şekilde bilinmemektedir. Fakat semptomların çeşitli nedenleri vardır.
Bu duruma neden olabilecek en büyük etmenler ise şu şekilde sıralanabilir:
- Soğuk hava
- Kuru hava
- Stres
- Ter
- Şampuan ya da sabunlardaki kimyasal maddeler
- Evcil hayvan ya da kumaş tahriş edici maddeler sonucunda alerjen oluşması
Yukarıda belirtilen tüm bu durumların sonucunda kişide egzamaya bağlı saç dökülmesi gözlemlenebilmektedir. Bu durumu kişi fark eder etmez uzman bir dermatolog ile görüşmesi tavsiye edilmektedir. Buna ek olarak bu durumu yaşayan kişiler genelde Seboreik dermatit saç dökülmesi durdurma yöntemleri için uzman bir doktor ile tedavi sürecine girilmesi gerekmektedir. Tedavi yöntemleri ise kişiden kişiye göre değişkenlikler gösterebilmektedir.
En İyi Egzama Saç Dökülmesi Tedavisi
Saç egzamasından kurtulanlar ne yazık ki çok değildir. Günümüzde bu durumu yaşayan kişilerin kafa derisindeki egzama durumundan net bir şekilde kurtulması gözlemlenmemiştir. Bu nedenle de kafa derisinde oluşan egzamanın kesin ve net bir şekilde tedavisi yoktur. Ancak bu durumdaki saç dökülmesini önleyebilmek için pek çok semptomları yönetmenin ve aynı zamanda da kontrol edebilmenin birtakım yöntemleri mevcuttur.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Sonuçları Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Blog
Saç Ekimi Sonuçları Nelerdir?

Saç ekimi sonuçları nelerdir sorusu, az çok tahmin edilebilir bir yanıta sahip olsa da bu işlemi yaptırmak isteyenler tarafından detaylı bir şekilde incelenmektedir. Saç ekimi uygulaması, kişilerin kelleşme veya seyrek saç sorunlarını tedavi ettirebilecekleri bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır. Alanında uzman olan doktorlar, uygulamayı çeşitli yöntemlerden yararlanarak gerçekleştirmekte ve ciddi bir başarı oranına ulaşmaktadır.
Saç ekimi sonuçları, kişilerin işlem sonrası dikkat etmesi gereken ve aynı zamanda alacakları sonucun detaylarını içeren bir konudur. Saç ekiminin yapılmasına bağlı olarak gözlemlenebilecek bazı evreler bulunmaktadır. Bu evreler ve görülebilecek tüm sonuçlar, aşağıda yer alan alt başlıklarda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Saç Ekiminden Sonra Gözlemlenebilecek Evreler
Saç ekimi işleminin sonrasında saç ekiminden sonra gözlemlenebilecek evreler sayesinde gidişat kolaylıkla kontrol altında tutulabilmektedir. Saç ekimi tedavisinden yararlanarak sorunlarına çare arayan bireyler, bu işlemin yapılmasından sonra şu evreler kapsamında ele alınmaktadır:
- Saç ekiminin ardından geçen 3 gün
- Saç ekiminin ardından geçen 10 gün
- Saç ekiminin ardından geçen ilk bir ay
- Saç ekiminin ardından geçen üçüncü ay
- Saç ekiminin ardından geçen altıncı ay
- Saç ekiminin ardından geçen sekizinci ay
- Saç ekiminin ardından geçen birinci yıl
Sıralanan bu süreçler, hem iyileşme sürecini hem de kişinin alabileceği verimi açıklamaktadır. Her bir evrenin detaylı açıklamasına alt başlıklardan ulaşabilirsiniz.
Saç Ekiminin Ardından Geçen 3 Gün
Saç ekimi sonrası, bu işlemi yaptıran bireylerin en çok merak ettiği ve üzerinde durduğu konulardan birisidir. İşlemin gerçekleşmesinin ardından geçen ilk üç günde bazı değişiklikler gözlemlenebilmektedir. Bu detaylar, birer komplikasyon olmak üzere kalıcı değildir ve kısa sürede geçmesi beklenmektedir. Örneğin greftlerin kanlanmış veya kırmızı nokta halinde görülmesi, başlıca karşılaşılabilecek sonuçtur.
Bunun dışında donör bölgede şişlik ve kızarıklık görülmesi de oluşması kuvvetli olan komplikasyonlardan birisidir. Yüzün belirli bölgelerinde de şişlik görülmesi de uygulamayı gerçekleştiren uzmanlar tarafından vurgulanan sonuçlardan birisidir. Tabi bu görünümlerin kısa sürede geçeceğini ve sadece komplikasyon olduğunu da unutmamalısınız.

Saç Ekiminin Ardından Geçen 10 Gün
Saç ekimi sonuçları arasında değerlendirilen saç ekiminin ardından geçen 10 gün, oluşan sonuçların takip edilmesinde belirlenen süreçlerden birisidir. Bu işlemin üzerinden 10 günün geçmesi ile birlikte, kafa derisinin iyileşme adına gösterdiği kabuklanmaların yavaş yavaş döküldüğü görülmektedir. Bu da kişinin iyileşme sürecini zamanla geride bıraktığını kanıtlamaktadır.
Aynı zamanda kırmızı nokta görünümünün yavaş yavaş geçmesi ile birlikte saçlarınız tıpkı kazınmış gibi görünmeye başlayacaktır. Oluşan bu süreçlerin sonucunda ise saçların ve kafa derisinin iyileşmeye başladığını görmek mümkün olacaktır. Sıralanan bu durumların tersinin görülmesi ile birlikte uygulamayı gerçekleştiren hekimi en kısa sürede ziyaret etmenizde fayda olacaktır.
Saç Ekiminin Ardından Geçen İlk 1 Ay
Ay ay saç ekimi sonuçları kapsamında değerlendirilen ve bu süreç için oldukça önemli olduğu düşünülen ilk bir ayda, panik havası oluşturabilecek değişikliklerin görülmesi beklenmektedir. Özellikle saç ekimi işleminden sonra ilk on beşinci günde görülmesi beklenen shock loss, yani şok dökülme, çoğu hastanın panik olmasına ve korkmasında neden olabilmektedir.
Yaşanan bu dönem kapsamında hastaların neredeyse saçlarının tümünün döküldüğü gözlemlenmektedir. Ancak bu uzman doktorlar tarafından da beklenen sonuçlardan birisidir. Bir sonraki iyileşme sürecinin başlaması ile birlikte oluşan saç dökülmeleri duracak ve sonrasında yeni saçların çıkmaya başladığı görülecektir. Ancak saç dökülmesi sonrasında saç çıkması görülmezse yine de hekimle görüşülmesinde fayda olacaktır.

Saç Ekiminin Ardından Geçen İlk Üçüncü Ay
Saç ekimi sonrasının tartışılması esnasında ilk üç ayın öneminin büyük olduğu fark edilmektedir. Üçüncü ayın gelmesi ile birlikte shock loss olarak adlandırılan sürecin tamamen sonra erdiğini görmek mümkün olacaktır. Saç ekiminden sonraki üçüncü ay sürecinde kafa derisinin hala iyileşmeye çalıştığı ve belli tepkiler gösterdiği fark edilmektedir. Bu tepkiler;
- Kızarıklık
- Kaşıntı
- Kabuklanma
- Sivilcelenme
Şeklinde görülebilmektedir. Sıralanan bu belirtiler, kafa derisinin iyileştiğini gösteren en önemli detaylar olarak nitelendirilmektedir. Tabi bu süreçte kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar da vardır. Örneğin kaşınan bölgeye sık sık dokunmamak ve doktorun tavsiyelerine uymak bu süreçte oldukça önemli olacaktır.
Saç Ekiminin Ardından Geçen Altıncı Ay
Saç ekimi işleminin üzerinden altı ay geçmesi, ciddi bir ilerleme olmakla birlikte artık verim alınabilecek süreç olarak da nitelendirilmektedir. Saç ekimi sonuçları 2020 başlığında da benzer içeriklerin bulunabileceği bu süreçte, kaşıntı ve sivilcelenme gibi durumların tamamen ortadan kalktığını söylemek mümkün olacaktır. Çünkü saç artık tamamen uzamaya odaklı olacaktır.
Genellikle dördüncü aydan sonra uzamanın başladığı görülse de bu uzamanın altıncı ayda daha etkili olduğu ve gözle görülebilir düzeye ulaştığı fark edilmektedir. Altıncı ayın da tamamlanması ile birlikte saçlardaki uzama oranı %60’a kadar ulaşmaktadır. Dikkat edilmesi gerekenlere de ekstra özen göstererek bu süreci kolay bir şekilde geride bırakabilirsiniz.
Saç Ekiminin Ardından Geçen Sekizinci Ay
Saç ekimi işleminin uygulama sonrasında hemen sonuç vermesi beklenemez. Başlıktan da anlaşılabileceği gibi saç ekiminin ardından geçen sekizinci ay, gözle görülebilir sonuçların alındığı süre olarak değerlendirilmektedir. İlk günlerde ve ilk aylarda iyileşme sürecinde olan saç ve kafa derisi, sekizinci ayın tamamlanması ile birlikte saçların tamamen uzadığını kanıtlamaktadır.
Sekizinci ayın gelmesi ve bu ayda görülebilecek değişikliklerin başlamasına bağlı olarak saç uzamalarının neredeyse tamamlanmaya başladığı da fark edilmektedir. Bu ayın sonunda kişilerin saç uzama oranları neredeyse %90’a ulaşmakta ve artık saçların uzadığı açıkça fark edilmektedir. Bu evrenin sonucunda saç görülme olasılığı imkansız veya yok denecek kadar az seviyesine inmektedir.
Saç Ekiminin Ardından Geçen Birinci Yıl
Yapılan işlem ne olursa olsun üzerinden bir yıl geçtiğinde hastaların tamamen iyileştikleri ve uygulanan işlemden sonuç almaya başladıkları rahatlıkla fark edilmektedir. Bu durum, saç ekimi uygulamasında da görülmektedir. Saç ekiminden sonra olanlar başlığında değerlendirilen ilk birinci yılda saçların uzama süreci neredeyse tamamlanır.
Bazı hastalarda uzamanın tamamlanması birinci yılda görülürken, bazılarında da bundan altı ay sonra gözlemlenmektedir. Saç uzamalarının tamamlanması hastaların iyileşme süreçlerine ve kafa derilerinin tamamen iyileşmesine bağlıdır. Bu nedenle geç iyileşen saç ekimi işlemlerinde saç uzamasının tamamlanması neredeyse bir buçuk yılı bulabilmektedir. Sonuç olarak endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır.
Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenler, saç ekimin sonrasında görülen durumların yanında merak edilen içeriklerden birisidir. Saç ekimi yaptıran veya yaptırmayı düşünen bireyler, dikkat edilmesi gereken hususlara da ekstra önem vermelidir. Bu durumda saç ekiminden sonra mutlaka göz önünde bulundurulması gereken durumlar şu şekilde açıklanabilir:
- Saç ekimi yapılan bölgenin hiçbir yerle temas ettirilmemesi ve darbe almaması gerekmektedir.
- İlk gün saçların yıkanması kesinlikle tavsiye edilmez.
- İşlemden sonraki ilk üç günde çay, kahve, alkol ve sigara tüketilmemesi önerilir.
- İlk birkaç gün güneşe çıkmaktan kaçınılması gerekmektedir.
Sıralanan bu detaylara dikkat ederek iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Sonrası Saç Yıkama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Blog
Saç Ekimi Sonrası Saç Yıkama

Saç ekimi sonrası saç yıkama sürecinde ekim sonrasında 3 ila 4 gün sonrasında doktorunuzun belirttiği şekilde yıkama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlem süresince kabuk olan bölgeyi losyon ile yumuşatmanız gerekir ve böylece saç köklerinize zarar vermeden saçlarınızı nazik bir şekilde yıkayabileceksiniz.
Saç ekimi yapıldıktan sonrasında saçların bakımı çok önemlidir, saç ekim operasyonunun ardından hastalar saçlarını yıkarken dikkatli olmalıdır, işlem sonrasında en çok karşılaşılan durumlardan biri kabuklanma şikayetidir. Bu sebeple kabuklanan bölge yıkanırken dikkatli olunması gerekir.
Yapılan yıkama ile saç köklerine nefes aldırma ve saçı normal haline döndürmek amaçlanır Saç ekimi yapıldıktan sonraki aşamada saçlarınızın yıkama sürecinde dikkatli ve hassas olunması gerekir. Bariz bir yanlış yapıldığında yeni ekilen saç kökleriniz zarar görebilir bu sebeple uzmandan yardım almalısınız.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Yıkanır?
Saç ekim işlemi sonrasında yıkama kabukların giderilmesi ve aynı zamanda iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olacaktır. Saç ekimi sonrası kullanılması gereken özel şampuanlar bulunur ve saç ekimi operasyonu sonrasında doktor ile anlaşmalı olarak 3 gün sonrasında başlanılması gerekir.
15 gün boyunca günde bir kez olarak talimatların takip edilmesi gerekir ve 15 gün sonra kabuklar çıkartılırsa artık losyon kullanmak zorunda kalmazsınız. Yıkamak için herhangi bir şampuan kullanabilirsiniz ve şampuanı parmak uçlarınızda nazik bir şekilde ovalayarak uygulayabilirsiniz.
Eğer saç ekiminde rutin dışında bir kaşıntı, kuruluk, yanma meydana geliyorsa daha fazla şekilde losyon kullanmanız gerekebilmektedir. Eğer anormal bir durum meydana geliyorsa bu noktada doktor ile görüşmeniz gerekmektedir.
Saç Ekimi Sonrasında İlk Yıkama Önemi
Saç ekimi sonrası ilk yıkama yapılırken saç kökleri çok yeni olmaktadır bu sebeple dikkat edilmesi çok önemlidir. Saçlarınıza bu kökler yeni eklendiği için tam olarak yerleşemezler ve bu aşamada yapılan bir yanlış olarak ekilen yeni köklerin yerinden oynamasına ve saç derisinde tutunulamamasına yol açmaktadır.
Saç ekimi sonrasında meydana gelen kabuklanmanın ortadan kaldırılarak saç köklerinden ayrılması ve saç köklerinin de nefes alması açısından ilk yıkama çok önemli olmaktadır. Yıkama sırasında yanlış yapılırsa kıl köklerine zarar verilebilir ve ilk yıkama süreci 30 ila 40 gün kadar devam eder.
Bu sebeple doktorunuz sizleri saç ekimi sonrası yıkama konusunda yönlendirmesini isteyebilir ve saç köklerinize zarar vermemek için sunulan önerilere kesinlikle uyulmalıdır.
Saç Ekimi Sonrası İlk Yıkama Nasıl Olur?
Saç ekimi sonrasında ilk yıkama için doktorunuzun belirttiği günü seçmeniz gerekmektedir. Saçınızın durumuna göre ekim sonrasında ilk yıkama üçüncü ve dördüncü günde gerçekleştirilmektedir. Saç ekimi sonrasında saç dipleriniz kabuklandığı için ekim yapılan bölgeye boş losyon sürülür. Saç ekimi sonrası yıkama nasıl olur bakıldığında,
- Saç ekiminde losyon konusunda doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz ve bu süreç içerisinde genel olarak el ile vücut için kullanılan akışkan ve yumuşak bir kıvama sahip olan losyonlar tercih edilir.
- Losyonu sürerken saçlarınıza yavaş hareketler ile ovalamaktan kaçınmanız gerekiyor ve losyonu dökmelisiniz.
- Saç diplerinin komple olarak losyonla kaplanabilmesi için komple olarak losyonla kaplanması gerekiyor bu sebeple bolca dökebilirsiniz.
- Losyonu bolca kullanarak saç diplerinizdeki olan kabuklanmaları yumuşatabileceksiniz ve losyon uygulaması sonrasında 30 dakika bekletmeniz gerekiyor.
- Daha sonra ılık su ile beraber yıkayabilirsiniz ve bu aşama sürecinde suyun tayziksiz olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
- Losyon sonrasında şampuan uygulamasına geçebilirsiniz ve saç köklerinize zarar vermek istemiyorsanız şampuanı elinizle köpürtebilirsiniz.
- Bir süre beklettikten sonrasında saçlarınızı tayziksiz olan su ile durulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrasında Saç Yıkamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Saç ekimi sonrasında ilk yıkamada çok soğuk ve çok sıcak sudan kaçınılması gerekir. Çünkü bu sular saç köklerinize zarar verebilmektedir. Eğer evde yıkama yapacaksanız eğer doktor tavsiyelerine uymanız gerekiyor ve ayrıca evde yanınızda sizlere yardım eden birinin olması iyi olabilir.
Saç ekimi 1 ay sonra yıkama süresinde saç ekimi sonrası ilk yıkama ve normal yıkama sürecinde en fazla merak edilen konulardır ve özellikle hekim tavsiyesi dikkate alınarak şekillendirilen yıkama işlemlerinde saç köklerinin nefes alması amaçlanır ve doğru, hızlı bir iyileşme sürecinin öncüsü olacaktır.
Saç ekimi sonrasında yıkama işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sürecin işletilmesi sırasında hassas davranılmasıdır ve ilk yıkama sürecinde saç ekimi sonrasında iyileşme sürecinde yapılacağı olumlu etkiyi görmek mümkün olabilmektedir.
Saç Ekimi Sonrası Günde Kaç Kez Yıkama
Saç ekimi sonrası günde kaç kez yıkama bakıldığında günde bir kez olarak yetecektir. İlk 15 güne kadar en az 1 kez ve daha sonraki süreçte ise hekim tavsiyesine bağlı olacak şekilde haftada en az 2 ila 3 kez yıkama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Saç ekimi 15 gün sonra yıkama konusunda bu sebeple saç ekimi sonrasında yıkama sıklığı da dikkate alındığında tüm süreçte 15 günlük periyodun kritik bir öneme sahip olduğu ve saç ekimi sonrasında iyileşme süreci üzerinde doğrudan bir etki sahibi olduğu söylenebilmektedir.
Saç Ekimi Sonrası Normal Yıkama Ne Zaman Olur?
Saç ekimi sonrasında sürecin sonlanması ve bireyin fizyolojik yapısı ile operasyon sonrasındaki dikkat edilmesi gereken faktörlere bakış açısına göre değişkenlik gösterebilir. Saç ekimi sonrası günde 2 kez yıkama gibi durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Genel itibari ile bakıldığında 6 ila 8 aylık bir periyot sonunda saç köklerinin yerine oturduğu beklenmeli ve tam anlamıyla normalleşme sürecine girdiğinde normal şekilde yıkama yapılması gerekmektedir.
Saç Ekiminden Sonraki Yıkamada hangi Şampuan Kullanılır?
Saç ekimi işlemine bakıldığında özel şampuan ve kremlerin kullanılması gerekmektedir. Rutin olan saç yıkama işleminde yapılan sürtme, köpürtme ve kaşıma gibi durumlarda ilk yıkama için kaçınılması gereken hatalardan olmaktadır. Saç ekimi sonrası her gün yıkama gibi durumlarda tamamen doktorunuzun tavsiyesi ile bir yıkama yapmalısınız.
Genellikle saç ekim işlemleri sırasında özel üretim olan köpürtmeyen, özel losyonların kullanımı gerekmektedir. Bilen kişiler ile önerilen losyonların kullanımı, bölgenin temizliği için ve zarar görmemesi açısından önemlidir.
Saç Ekimi Sonrası Yıkama Kurutulur mu?
Bölgede kalmaması ve sonrasında mikrop oluşturma riski barındırmaması hedeflenmektedir ve diğer yıkama işlemlerinde saçı yıkayıp kurutmamalısınız. Yıkama işlemleri sonrasında yeni ekilen saçın ve derinin kendi kendine kuruması beklenmektedir ve özellikle havlu ile herhangi bir sürtünme veya güç uygulamadan ıslaklık yumuşak dokunuşlarla alınır.
Meydana gelen kirliliğin girmesi konusunda öncelikle saç yıkanır ve vücut yıkama işlemi sonrasında pratik bir şekilde duş süresi bitirilebilir. Ekim sonrasında kafada olan pıhtılar meydana gelmektedir ve aslında bu durum koruyucu görevi sağlar. Saçın geç yıkama durumu kökleri yerinden oynatma ve çıkartma ihtimalini aza indirmektedir.
Saç köklerinin nemlendirilmesi önemlidir fakat bu işlemde doktor kontrolünde olarak dikkatli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Saç ekimi yapıldıktan üç gün sonrasında saçınızı yıkayan cerrah ile beraber ürün önerileri alınarak kabuk ve kızarıklık gidene kadar yani iyileşme süreci tamamlanana kadar bu şekilde devam edilmelidir.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Öncesi Alkol Kullanımı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
-
Saç Ekimi Fiyatları2 sene önce
En İyi Saç Ekim Merkezleri Ve Saç Ektirme Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
AKL Klinik Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Serkan Aydın (Arenamed) Fiyatları, Şikayet ve Yorumlar
-
Saç Ekimi Fiyatları1 sene önce
Türkiye’deki Tüm Saç Ekim Merkezlerinin Güncel Fiyatları – Yorumları!
-
Saç Ekimi Merkezleri1 sene önce
Este Favor Saç Ekim Merkezi Fiyat ve Yorum
-
Saç Ekimi Merkezleri1 sene önce
Gaziantep En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Fiyatları – 2021 Güncel Liste
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Dr. Nihat Dik/Maya Estetik Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Dr. Özgür Nalbant/Denizli Saç Ekimi Merkezi Yorum ve Fiyatları