Saç Ekimi İçerikleri
Saç Ekimi Öncesi Alkol Kullanımı

Saç ekimi öncesi alkol kullanımı da bu işlemleri yaptırmaya karar veren insanlar tarafından araştırılmaktadır. Alkol kan sulandırıcı bir maddedir. Bu nedenle, saç ekimi öncesinde kullanılması kesinlikle uygun görülmemiştir. Doktorunuz, işlem esnasında başınızda herhangi bir kanama olmasını istemediği için; alkol içmenizi kesinlikle onaylamayacaktır. Sizin de bu konuda önlem almanız ve saç ekimi işlemleri yaptırmadan en az bir gün önce; alkol kullanımını durdurmanız çok önemli bir husustur.
Aksi taktirde, işlemlerinizi yaptırmaya devam ederken; çok büyük yaşamanız gündeme gelebilir. Özellikle de kanama durdurulamadığı zaman; Saç ekim işlemlerine ara verilecektir. Bu durum ise; işlemlerinizin tamamlanamamasına sebebiyet verebilir. Süreç uzadıkça; sizin daha fazla uğraşmanız ve vakit kaybetmeden söz konusu olabilir. Bu durum ise; özel hayatınızın aksamasına sebebiyet verecektir. Bu nedenle, alkol kullanımına ara vermeniz çok önemlidir.

Saç Ekimi Öncesi Neden Alkol Kullanılmaz?
Saç ekimi öncesi alkol kullanılması da onaylanmayan süreçlerden bir tanesi olarak bilinir. Bazı insanlar; özel hayatlarında alkol kullanımında sık yer verdikleri için; saç ekimi öncesinde de bu tarz konuları es geçerler. Ancak bu durumun çok büyük tehlike arz edeceğini bilmenizde fayda vardır. Özellikle de alkol içerse canının daha az acıyacağını düşünen insanlar; bu tarz hataları çok sık tekrarlamaya devam etmektedir. Ancak saç ekim işlemleri gerçekleştirilirken; canınızın acıması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.
Çünkü işlemler yapılmadan önce; bölgeye, lokal anestezi uygulanacaktır. Bu anestezi türü ise; bölgesel uyuşukluk sağladığı için; canınızın acıması kesinlikle söz konusu değildir. Üstelik, alkolün canınızın acımasında herhangi bir etkisi olmayacağını bilmenizde fayda vardır. Alkol kullanımı, yalnızca kanamanızı artıracak ve size zarar verecektir. Bu nedenle, saç ektirmeye karar vermiş bir kişi iseniz; bir gün önceden alkol tüketimini durdurmanız çok önemlidir. Aksi taktirde hem doktorunuza hem de kendinizi zor bir duruma sokmanız mümkün olabiliyor.
Saç Ekim İşlemleri Nasıl Yapılır?
Saç ekim işlemleri nasıl yapılır? Sorusu da bu konuda hizmet almaya karar veren insanların araştırdığı meseleler arasındadır. Saç ekimi yapılırken uygulanan yöntemler ise şu şekilde sıralanmıştır devam etmektedir;
- Saç ekimi yaptırmadan önce; mutlaka doktorun hastaları görmesi gerekecektir.
- Doktor ile hasta görüşmesini tamamladıktan sonra ise; uygulanabilecek yöntemler tek tek düşünülecek ve bir yol çizilecektir.
- Özellikle de saç ekimi için başvuru yapan hastanın, saç Seyrekliği detaylı bir şekilde incelenecektir.
- Doktorun incelemeleri tamamlandıktan sonra ise; hasta ile detaylı bir konuşma yapılması çok önemlidir. Bu konuşma, işleyecek süreç ve fiyat bilgileri ile alakalı olmalıdır.
Yukarıdaki süreci; doktorunuz ile birlikte profesyonel bir şekilde tamamladıysanız; saç ekimi için hazırsınız demektir. Ancak, aklınıza yatmayan herhangi bir konu olduysan; doktorunuz ile mutlaka görüşme sağlamanız gerekecektir. Sen çekim işlemleri tamamlandıktan sonra; geri dönüş olmadığı için; aklınızda kalan bütün soru işaretlerini gidermek gerekir. Eğer; doktorunuza güvendiyseniz ve süreç size uygun geldiyse; uygun bir zamana randevu alarak süreci başlatmanız mümkün olacaktır.

Saç Ekimi Zor Mudur?
Saç ekimi zor mudur? Sorusu da bu işlemleri yaptırmaya karar veren insanlar tarafından araştırılır. Tıbbi açıdan yapılacak her işlemin çeşitli zorlukları vardır. Bu nedenle, saç ekimi yaptırırken, bazı zorluklar çekmeniz de söz konusu olabiliyor. Ancak saç ekimi, ameliyat tarzı bir süreci kapsamadığı için; iyileşme göstermeniz ve kısa süre içerisinde yaşadığınız durumu atlatarak; sosyal hayatınıza vakit ayırmanız mümkün olacaktır. Bu nedenle, telaşa kapılmanıza kesinlikle gerek yoktur.
Sizi tatmin edecek ve bütün istediklerinizi karşılayabilecek bir doktor ile anlaşma sağladıysanız İşlemleriniz beklediğinizden çok daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilmeye devam edecektir. Doktoru ile anlaşma sağlayan hastalar; süreci çok yakından takip ettikleri ve aralarında güven duydukları için; kısa süre içerisinde saç ekim işlemlerini profesyonel bir şekilde yaptırmayı başarmışlardır. Sizde bu konuya dikkat ederek hareket ederseniz; saç ekimi yaptırırken herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağınıza emin olabilirsiniz.
Saç Ekimi Süreci
Saç ekimi süreci de bir çok kişinin araştırdığı konular arasında yerini almaya devam eder. Özellikle de bu konuda çeşitli kuşkuları olan kişiler; sürecin nasıl işleyeceği ile alakalı Daha net bilgiler aldıktan sonra; korkularını yenerken herhangi bir sorun yaşamamışlardır. Ancak; süreci tam anlamıyla öğrenmezseniz ve hazırlıksız bir şekilde yakalanırsanız; yaptıracağınız işlemlerden korkmanız çok normal olacaktır. Çünkü saç ekim işleminde de bazı kanamalar ve yaraların kabuk bağlaması gibi durumlar karşınıza çıkabilir. Bölgesel olarak uygulanmaya devam eden işlemler; sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmiyor olsa da insanların psikolojik olarak etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle, davranışlarınızı kontrol etmenizde ve hazırlıklı bir şekilde saç ekimi işlemleri yaptırmanızda fayda vardır. Bu sayede içiniz rahat bir şekilde İstediğiniz görünüme kavuşmanız mümkün hale gelecektir.
Saç Ekimi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?
Saç ekimi ne kadar sürede tamamlanır? Sorusu da internet üzerinde sık sık araştırılmaya devam eden bir konudur. Saç ekim sürece; işlem yapacak doktor ile alakalı bir durum olabildiği gibi; kişilerin genetik yapısı ya da ne kadar saç ekimine ihtiyacı olduğu ile de bağlantılıdır. Bu nedenle, süreci takip edebilmek adına; ön kontrollerinizi yaptırmanızda fayda vardır. Eğer işlemler yaptırmadan önce, gerekli kontroller tamamlanmazsa; süreci kontrol etmeniz maalesef mümkün olmayacaktır. Ancak, ne kadar sürede iyileşebileceğinize de saç ekiminin ne kadar sürede tamamlanabilecek bilgilerine ulaşabilirseniz; korkularınızın son bulacağından da emin olabilirsiniz.
Saç Ekimi İyileşme Süresi
Saç ekimi iyileşme süresi de işlemlerini yaptırmak isteyen insanların merak ettiği konular arasındadır. Saç ekiminin iyileşme süresi; hastaların bağışıklık sistemi ile de alakalı bir durum olacaktır. Bazı insanlar daha hızlı bir şekilde iyileşme gösterirken; bazı kişilerin süreci ise uzamaktadır. Bu süreci kısaltabilmek için ise; doktorun yazdığı merhemlerden yararlanılması ve belirtilen saatlerde sürülmesi çok önemlidir. Eğer iyileşme sürecini tamamlamak istiyorsanız; doktorunuzun dediği bütün hususlara dikkat etmenizde fayda vardır. Eğer saç ekimi iyileşme süreci içerisinde dikkatli davranışlar sergilemezseniz; bu durum, saçlarınızın yeniden dökülmesine dahi neden olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmanız ise; bütün süreci yeniden yaşamanıza sebebiyet verecektir. Bu durum ise; hem vaktinizi alacak hem de aynı zorlukları tekrar yaşamanıza sebebiyet verecektir. Fakat dikkatli ve özenli davranırsanız; çok kısa bir süre içerisinde iyileşerek istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.
Kaliteli Saç Ekimi Fiyatları
Kaliteli saç ekimi fiyatları da internet üzerinde sık sık araştırılan bir konudur. Saç ekimi yaptırmak istiyorsanız; fiyat aralıklarının miktara ve doktora göre değişiklik gösterdiğini bilmenizde fayda vardır. Özellikle de miktar olarak daha fazla saç ektirmeyi planlayan bir ki işi iseniz ödeyeceğiniz miktarların; daha yüksek olacağını bilmenizde fayda vardır. Aynı zamanda, bu durumun doktorunuzun tecrübesi ile doğru orantıda olabildiğini bilmenizde fayda vardır. Her doktor aynı fiyatları vermez. Bu fiyatların değişiklik gösterme süreci ise; kullanılan ürünler ve yapılan işlemlerdir. Özellikle de saç ekimi süreci içerisinde, özellikle yaptırmak istediğiniz bir işlem varsa; araştırmalarınızı bu yönde yapmanızda fayda vardır.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Kaç Saat Sürer? başlıklı makalemizde bitlis saç ekimi ve sac ekimi ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.
Saç Ekimi İçerikleri
Saç Ekimi Sonrası Traş

Saç ekimi sonrası traş, işlemden önce kısaltılan mevcut saçların uzaması ile meydana gelen alansal boy farklılıklarını giderebilmek için yapılan bir kesi işlemi olarak bilinmektedir. Saç işlemi ekimi sonrası ilk defa yapılacak olan kesim yaklaşık 2 ay gibi sür süre sonunda gerçekleşmektedir. Yeni ekilen saç köklerine zarar vermemesi adına kesi işleminin ilk olarak traş makinesi yerine, makas tercih edilerek yapılması gerekmektedir. Saç ekimi sonrası traş ve traş işleminin ne zaman yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur.
Ekim işleminin gerçekleştiği alan içerisindeki saçlar, şok dökülme zamanından sonra daha hızlı bir şekilde uzama göstermektedir. İşlem öncesinde kısaltılan saçlar ise normal düzeninde uzama işlemine devam etmektedir. Bu nedenle de saç ekimi ameliyatı süresinden belli bir zaman geçtikten sonra, ekim gerçekleştirilen bölge ile saçın diğer bölgeleri arasında saç uzunlukları net bir şekilde fark edilebilmektedir. Bu durumda da ekim işlemlerinin gerçekleştirilmiş olduğu saçlar, saçın uzama hızına bağlı olarak makas kullanımı sayesinde kolay bir şekilde kısaltılabilmektedir.
Saç Ekiminden Sonra Traş Süreci ve Ne Zaman Traş Olunmalıdır?
Saç ekimi sonrası ilk traş ne zaman gibi sorular saç ekimi ameliyatı gerçekleştirilen kişiler tarafından merak konusu olmaktadır. Saç ekimi sonrası işlenen greftlerin oturması biraz zaman alabilmektedir. Bu aşama ise sorunsuz bir şekilde atlatıldıktan daha sonra saçlar tekrardan çıkmaya başlamaktadır. İşlemin daha doğru ve aynı zamanda da sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için saçların doğru bir zamanda ve doğru bir biçimde kesilme işlemi görmesi gerekir. Bu nedenle de saç ekiminden sonra traş süreci oldukça önemli bir konudur.
Bilindiği üzere saç kesiminde birbirinden farklı aletler kullanılmaktadır. Saç kesimi işlemleri makas, makine ve aynı zamanda da jilet gibi keskin aletlerin yardımı ile yapılmaktadır. Bu sayılan aletlilerin de saç ekimi sonrasında kişi tarafından kullanılması söz konusu değildir. Çünkü kişi tarafından yapılabilecek yanlış bir hareket sonucunda, yeni ekilmiş olan greftler zarar görerek ölebilmektedir. Böyle bir durumun yaşanmaması için de uzman bir doktorun vermiş olduğu talimatlara mutlaka uyulması gerekmektedir. Talimatlara göre hareket edilmelidir.
Saç Ekimi Sonrası İlk Düzeltmeler Hakkında Bilgilendirme
Saç ekimi sonrası traş makinesi gibi aletlerin kullanılması yasaktır. Eğer saç ekimi yöntemi için FUE tekniği tercih edilmiş ise saç ekiminden hemen önce tüm saçlar zaten kısaltılmaktadır. Böylece saç ekimi ameliyatının da daha sağlıklı bir şekilde tamamlanması sağlanır. Daha sonrasında saç ekim işlemi uzman bir cerrah tarafından yapılmaktadır. Saç ekimi sonucunda şok saç dökülmesi adı verilen bir saç kaybı dönemi başlamaktadır. Bunun sonucunda da ekilen saçların bir kısmı geçici olmak kaydı ile dökülmektedir. Bu durum ise saç ekimi sonrasında son derece kabul edilebilir ve doğal bir durum olarak değerlendirilmektedir.
Şok saç kaybı sürecinden sonra saçlar tekrardan çıkmaya başlamaktadır. Bunun sonucunda da saç uzunluklarında yaşanacak olan dengesizlik kaçınılmazdır. Nedeni ise doğal olan saçlar normal saçlar ile birlikte uzama sürecine dahil olmaktadır. Doktor tarafından ekilen saçlar da daha sonrasında çıkmaya başlayacağı için saçların bir bölümü uzun, bir diğer bölümü de kısa bir şekilde gözükebilmektedir. Ancak isteğe bağlı olarak bu durumu düzeltmek için bir düzeltme kesimi yapılabilmektedir.
Saç Ekimi Sonrasında Traş Olmanın Riskleri Nedir?
Saç ekimi sonrası ilk traş ne zaman gibi pek çok soru sorulmaktadır. Ancak bu durumun birtakım riskleri mevcuttur. Saç ekimi sonrasında yapılacak olan traş nedeni ile yeni ekilmiş olan saçlar yüksek bir risk altındadır. Bu nedenle de traş olmak, cinsel yaşamın aktif olması ve buna benzeri durumlar da uzman hekimler tarafından kişiye belli bir süre içerisinde yasaklanmaktadır. Yazı içerisinde bahsedilen düzeltme traş işlemi de dahil olmak üzere doktor kişiye eğer izin verilir ise 1. ayın sonunda yapılması gerekmektedir.
Saç ekimi sonrası traş yapabilmek için 1 aydan sonra sadece makas yöntemi ile saçların düzeltilmesi gerekmektedir. Ancak tüm bu işlemler için asla saç derisine dokunulmaması gerekmektedir. Ayrıca yapılacak olan bu kesim saçları çektirmeden ya da saçlara agresif bir şekilde davranılmadan nazik bir şekilde yapılması gerekmektedir. Buradaki traş işlemi sadece düzeltme amaçlıdır ve aynı zamanda da oldukça basit bir şekilde tamamlanabilmektedir.
Saç Ekimi Sonrası Traş Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
Saç ekimi donör bölge ne zaman traş edilir? Sorusunun en doğru cevabı kişinin doktorundadır. Ancak önerilen süre 1 aydır. Saç ekimi işleminden sonra traş yapılırken kişinin dikkat etmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Bu durumlar ise şu şekilde sıralanabilir:
- Saç kesimi esnasında kullanılacak olan malzemelerin herhangi bir şekilde enfeksiyona yol açmaması gerekmektedir. Bu nedenle de malzemelerin temiz olması şarttır.
- İşlem sonrasında ilk saç kesimi bir berber tarafından yapılacak ise saç ekiminin yapıldığını kişi berber ile paylaşması ve buna yönelik bir işlem yapması gerektiğini söylemesi gerekmektedir.
- Saç kesimi araçları ise doğru kullanıldığı zaman kişi daha bakımlı görünen ve daha sağlıklı görünen saçlara kavuşmaktadır.
- Saç traş işlemi sırasında kişi hala ağrı ya da buna benzer bir durum yaşıyor ise mutlaka doktoruna görünmesi gerekmektedir.
Saç ekimi iyileşme süreci ve aynı zamanda da bu süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken durumlar yukarıdaki maddeler içerisinde belirtilmiştir. Ancak bu süreç ile ilgili sağlık uzmanları kişiyi bilgilendirmektedir. Saç ekimi ameliyatından önce ve sonra cerrahlar detaylı bir şekilde neyin yapılıp neyin de yapılmaması gerektiği konusunda hastasını net ve detaylı bir şekilde bilgilendirmektedir.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Sonrası Şişlikler Ne Zaman Geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Saç Ekimi İçerikleri
Saç Ekimi Sonrası Şişlikler Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi sonrası şişlikler ne zaman geçer? sorusu, saç ekimi yaptıran kişilerin cevabını en çok merak ettiği sorulardan birisi olmaktadır. Saç ekimi sonrasında ortaya çıkan şişlikler, en sık görülen yan etkilerden birisi olmaktadır. Saç ekimi yaptıran kişilerin bünyesine bağlı olarak da, ortaya çıkan bu rahatsızlık genel olarak alında, göz kapaklarında ve yüz bölgesinde kendisini göstermektedir.
Kişilere oldukça rahatsızlık ve yaşam kalitesini düşüren bu şişlik durumları bağlı olarak gerginlik ve ağrı durumları da ortaya çıkabilmektedir. Saç ekimi yaptıran kişilerin bazısında ise böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Aynı zamanda saç ekiminden sonra alınabilecek bir takım tedbirlerle olası şişliklerin önüne kolaylıkla geçilebilmektedir. Saç ekimi sonrası oluşan şişlikler ise en geç 1 hafta içerisinde iyileşme göstermektedir.
Saç Ekimi Sonrası Yüzde Neden Şişlik Olmaktadır?
Saç ekimi sonrası şişlikler genel olarak saç ekimi yapıldıktan sonra 3 gün ile 6 gün içerisinde görülmektedir. Saç ekimi sonrası şişlikleri ilk olarak göz kapaklarında ve alında kendini göstermeye başlamaktadır. Aynı zamanda kulak bölgesinde de şişlikler oluşabilmektedir. Saç ekime bağlı olarak ortaya çıkan bu şişliklerin derecesi ise kişilerin bünyesine de bağlı olmaktadır.
Bazı kişilerde özellikle göz kapağında olan şişlikler gözün kapanmasına bile sebep olabilmektedir. Göz bölgesinde oluşan bu şişlikler neticesinde göz kapaklarında ve göz altlarında, geçici olan ve ekimoz diye adlandırılan morluklarda oluşabilmektedir. Saç ekimi sonrasında bu tarz şişliklerin olması ise hiç bir zaman korkulacak bir sağlık sorunu olmaktadır. Saç ekimi operasyonlarından sonra bu şişliklerin olması olağan yan etkilerden birisi olmaktadır.
Saç ekimi sonrası ortaya çıkan bu şişlikleri ise en geç bir hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Bu şişliklerin olma nedeni ise saç köklerini ekerken kullanılan salin sıvısının deri altına enjekte edilmesi olmaktadır. Salin sıvısı saç ekimi operasyonundan sonra bazı kişilerde ödemlerin, yani bu şişliklerin oluşmasına neden olmaktadır.
Kafa derisi altına zerk edilen salin sıvısı, saç ekimin işleminden sonra yüz bölgesine inmekte ve hassas bünyelerde alında, yüzde, gözlerde ve kulak bölgesinde şişlikler oluşturmaktadır. Bu şişliklerin hiç oluşmaması ya da en az şekilde geçebilmesi için saç ektiren kişilerin mutlaka doktorun tavsiyelerine uymaları ve verdiği ilaçları aksatmadan almaları gerekmektedir.
Saç Ekimi Sonrası Şişliklerin Evreleri Nelerdir?
Saç ekimi sonrasında çıkan şişliklerin, yani diğer adı ile ödemlerin evre olarak tanımlamaları bulunmaktadır. Gerekli olan durumlarda ise bu evrelere göre doktorlar gerekli olan tedavi yöntemlerini hastalara uygulamaktadır. Buna bağlı olarak saç ekimi sonrası şişliklerin evreleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Saç Ekimi Şişlikleri Evre 1: Bu evrede şişlikler sadece alın kısmının üstünde olmaktadır. Bu tarz şişliklere herhangi bir tedavi gerekmemekte ve bu şişlikler kendiliğinden geçmektedir.
- Saç Ekimi Şişlikleri Evre 2: Alın bölgesinde olan şişlikler alnın üst ve altında olmak üzere ortaya çıkmaktadır. Bu evrede ödemlerin, yani şişliklerin genel durumunda göre doktor bazı müdahalelerde bulunabilmektedir.
- Saç Ekimi Şişlikleri Evre 3: Bu evrede ise özellikle göz çevresinde ve göz kapaklarında şişlikler oluşmaktadır. Bu şişliklerin durumuna göre gözde kapanmalar olmaktadır. Bu durumda olan hastaların mutlaka doktor kontrolünde tedavi görmesi gerekmektedir.
- Saç Ekimi Şişlikleri Evre 4: En zorlu devre olan bu aşamada ise şişliklere ek olarak yüzde ve göz çevresinde morarlamalar ve ağrılarda oluşmaktadır. Bu nedenle doktor tedavisi gerekmektedir. Yüzde ve gözlerde oluşan bu morarmalar ise yapılan tedavilerle birlikte 10 gün içerisinde geçmektedir.
Saç Ekiminden Sonra Şişlik Olmaması İçin Neler Yapılması Gerekmektedir?
Saç ekiminden sonra yüz bölgesinde şişliklerin oluşmaması için saç ekimi operasyonu geçiren kişileri mutlaka doktorun tavsiyelerine uymaları gerekmektedir. Bu bağlamda saç ekimi yaptıran kişilerin gündelik hayatlarında bu operasyondan sonra bazı noktalara dikkat etmesi gerekmektedir. Bu önlemlerin alınması ile şişlik oluşumları azaltılabilmekte ya da engellenebilmektedir.
Saç ekiminden sonra şişlik olmaması için ilk yapılması gereken şeylerden birisi, yatış pozisyonuna dikkat edilmesi gerekliliği olmaktadır. Uygun satış pozisyonu ile uyumak ortay çıkabilme olasılığı bulunan ödem oluşumlarını engellemektedir. Bu nedenle saç ekimi yaptıran kişilerin doktorlarının da önerdiği şekilde, mutlaka baş yüksekte kalacak ve yarı oturur bir şekilde uyuması gerekmektedir. Aynı zamanda 2 yastık kullanılması da lazımdır. Bu yatış pozisyonunda uyumak doktorun önerdiği süreler içerisinde olmaktadır.
Saç ekimi yaptıran kişilerin kesinlikle yüz üstü yatmamaları da gerekmektedir. Yüz üstün yatış pozisyonu şişlik oluşumuna neden olmakta, aynı zamanda ekilen saç köklerinin zarar görmesine ve yerlerinden çıkmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle saç ekimi yaptırmış olan hastaların özellikle 1 aylık süre boyunca yatış pozisyonlarına çok dikkat etmeleri gerekmektedir.
Saç ekimi sonrası şişlik oluşumlarını azaltmak için kişilerin beslenme şekillerine de dikkat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle aşırı şekilde tuzlu gıdalar ödeme neden olduğundan dolayı kesinlikle az tuzlu olarak besinleri tüketmek gerekmektedir. Bunların haricinde ödem oluşumunu engellemek için kişilerin her gün bol su içmeleri lazımdır.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Sonrası Spor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Saç Ekimi İçerikleri
Saç Ekimi Sonrası Spor

Saç ekimi sonrası spor yapmak mümkündür. Ancak ağır faaliyetlerde olan egzersizleri ve sporları yapmak için ameliyat bitiminden itibaren belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Saç ekimi işlemleri, sağlıklı foliküllerin yer değiştirmesi ile meydana gelen bir durumdur. Bunlar ise genelde başın arka kısmından ve yanı zamanda da yanlarından incelme ya da kellik alanı içerisinde oluşum göstermektedir. Bu bölge genelde alın kısmında ya da taç kısmında bulunmaktadır.
Greftlerin yerleştirme işlemleri ise son derece hassastır bir cerrahi operasyon gerektirmektedir. Yapılacak olan işlemin en iyi sonuç ile bitmesi için bilgi ve aynı zamanda da tecrübe/deneyim gerektirmektedir. Fakat greftler her ne kadar deneyimli olursa olsun, mutlaka köklenme süreçleri gerekmektedir. Saç ekimi sonrası ağır kaldırmak ve spor gibi egzersizlerin yapılması için belirli bir zaman diliminin geçmesi şarttır.
Pek çok kişide bu bahsedilen durum 14 gün içerisinde meydana gelmektedir. Fakat bu süre zarfı boyunca, nakil işlemini etkileyebilecek bir dizi etmenin de göz önünde bulundurulması gerekir. Bunlardan birisi de vaktinden önce ağır faaliyet gerektiren egzersizlerin yapılmasıdır. Egzersiz, saç ekimi sonucunu olumsuz bir düzeyde yapıldığı takdirde olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Gereğinden fazla ya da çok egzersiz yapılması, nakil işleminin nihai sonucunu negatif bir düzeyde etkileyebilir.
Saç Ekimi Sonrası Spor Ne Zaman Yapılmalıdır?
Saç ekimi sonrası egzersiz yapabilmek için doktorun söylediği bir zaman zarfının geçmesi gerekmektedir. Saç ekimi ameliyatından sonra direkt spor ya da ağır faaliyet gerektiren egzersizlerin yapılması saç ekimi yapılan bölge için olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Ancak egzersiz yapabilmek için saç ekimi operasyonu sonrası 14 gün yani 2 hafta beklemek gerekiyor. İşlemden 14 gün sonra, ancak yine de uzman doktor gözetimi altında spor yapılabilmektedir.
Bunun yanı sıra, yorucu olan egzersiz rutinleri, transplantın ya da yerinden çıkma olasılığını bir hayli arttırmaktadır. FUE yöntemi adına yaklaşık 7 ila 10 gün dinlenme süresi esastır. Yaraların ve mevcut yaraların da iyileşebilmesi genelde bir hafta kadar sürmektedir. Greftlerin oturması da yaklaşık 14 gün kadar sürebilmektedir. Bu her iki saç ekimi yöntemi için de ilk 5 gün oldukça dikkat edilmesi gereken bir süre dilimidir. Bu dönem öncesinde ağır cisimleri kaldırmak ya da saç ekimi sonrası boks gibi sporların yapılması son derece tehlikeli olabilir.
Saç Ekimi Sonrası Spor Yapmanın Riskleri Nedir?
Saç ekimi sonrası direkt spor ya da egzersiz yapmanın mevcut birtakım potansiyel riskleri mevcuttur. Egzersizin yeni ekilen greftleri üzerinde ciddi bir şekilde olumsuz etkileri olabilmektedir. Enfeksiyonlar ve aynı zamanda da greftlerin yerinden çıkmasının birtakım çeşitli yansımaları vardır. Nakil sonrası haftalarda kaçınılması gereken durumlar ise aşağıdaki gibi:
- Aşırı derecede terleme. Ameliyat sonrasında kişinin iyileşebilmesi için olumsuz etkiler içerisinde yer almaktadır. Kişinin aşırı düzeyde terlemesi sonucunda bakteriyel enfeksiyon olasılıkları artmaktadır.
- Egzersiz yapmakta yine zorlanmaya neden olarak kişinin tansiyonunun yükselmesine neden olabilmektedir. Bilinçsizce kanamaya ya da daha fazla travmaya sebep olacak ve muhtemelen de greftlerin düşmesine neden olacaktır.
- Özellikle ağır faaliyet gerektiren spor ya da egzersizler sonucunda dikişlerin taze olması, dikişlere bir hayli zarar verebilir. Dikişlerin de yırtılması kanamaya ya da yara izine sebebiyet vererek bu durumu olumsuz bir hale getirmektedir. Mevcut iyileşme süreci de bir hayli uzamaktadır.
- Boks ya da futbol gibi yoğun temas gerektiren sporlar, kafa travma riskini oldukça arttırır. Bu da kişinin saç köklerine zarar vermesine neden olur. Bunun sonucunda kişinin saç ekimi sonuçları olumsuz bir düzeyde etkilenebilmektedir.
Saç ekimi işleminin başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için kişinin saç ekimi ameliyatından sonraki ilk 14 gün boyunca ağır faaliyetlerde bulunmaması gerekmektedir. Kişi, tekrardan spora ya da ağır egzersizlere dönebilmek için her ne kadar heyecanlı olsa da bu durumu mutlaka uzman hekimi ile görüşmesi tavsiye edilmektedir. Doktorun, kişiye önermiş olduğu süre zarfı içerisinde fiziksel faaliyetlerden kaçınması iyi bir karar olacaktır.
Ek olarak, FUE ameliyatı durumunda yaklaşık 2 haftalık bir süre boyunca yorucu egzersizlerin yapılmaması gerekir. Ancak FUT saç ekimini tercih eden kişiler saç ekimi sonrası 1. Ay ile tekrardan spor ya da egzersize dönüş yapabilmektedir. Uzman tarafınca öngörülen dinlenme sonrasında kişi/kişiler normal günlük aktivitelerine dönebilmektedir.
FUE Saç Ekimi Yaptırmak İçin En İdeal Yaş Nedir?
FUE saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler için 25 yaş ideal yaş içerisinde bulunmaktadır. Bu en yaygın FUE tekniği olan saç ekimi ameliyatı için 25 yaş üzerindeki kişiler genelde ameliyatı tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise, bu yaşa kadar nihai saç dökülmesi modelinin ne olabileceği konusunda doğru bir şekilde tanı konulmasıdır. Saç ekimi ameliyatı daha genç bir yaşta yapılır ise, saçın nasıl ve hangi düzeyde çekilmeye devam edeceğini kestirmek biraz zor olabilir. Ancak tamamen duruma göre değerlendirilmektedir.
Saç dökülmesi ilerleyici bir durumdur. Bu sebeple de saç dökülmesinin erken evrelerinde genç bir kişiye saç ekimi işlemi yapılır ise, çevredeki saçların daha sonrasında dökülüp yamalı bir görüntüye sahip olma riski de oldukça yüksektir. Buna ek olarak, nakil adına kullanılabilecek sınırlı bir donör saç kaynağı olduğu da göz ardı edilmemesi önemli konular arasında yer almaktadır.
Saç dökülmesi ise genelde erkeklerde erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılır. Kadınlarda ise saç dökülmesi, erkeklere göre daha hafif ve seyrek yaşanmaktadır. Genelde saç dökülmesi nedenleri içerisinde de genetik faktörler, travmalar ve de kazalar yer almaktadır. En sık saç dökülme durumu ise Androgenetik olarak adlandırılmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Sonrası Nekrozu Nasıl Anlaşılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
-
Saç Ekimi Fiyatları2 sene önce
En İyi Saç Ekim Merkezleri Ve Saç Ektirme Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
AKL Klinik Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Serkan Aydın (Arenamed) Fiyatları, Şikayet ve Yorumlar
-
Saç Ekimi Fiyatları1 sene önce
Türkiye’deki Tüm Saç Ekim Merkezlerinin Güncel Fiyatları – Yorumları!
-
Saç Ekimi Merkezleri1 sene önce
Este Favor Saç Ekim Merkezi Fiyat ve Yorum
-
Saç Ekimi Merkezleri1 sene önce
Gaziantep En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Fiyatları – 2021 Güncel Liste
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Dr. Nihat Dik/Maya Estetik Saç Ekim Merkezi Yorum ve Fiyatları
-
Saç Ekimi İçerikleri2 sene önce
Dr. Özgür Nalbant/Denizli Saç Ekimi Merkezi Yorum ve Fiyatları